Ένα ακίνητο στην Κύπρο, τον τέλειο τόπο για να ζήσετε

H Κύπρος είναι ένα πολύτιμο πετράδι στο περιδέραιο των νησιών της Μεσογείου, ένας αληθινός επίγειος παράδεισος. Το ήπιο κλίμα της έχει τρία βασικά στοιχεία που προάγουν την υγεία και την ευεξία: ζεστή και καθαρή θάλασσα, καθαρό αέρα και τριακόσιες πενήντα μέρες ηλιοφάνεια τον χρόνο. Αυτός ο ιδανικός συνδυασμός εξηγεί τη γενικότερη καλή υγεία και μακροζωία των μόνιμων κατοίκων του νησιού.

Άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου ονειρεύονται να επισκεφθούν την Κύπρο για τις διακοπές τους και πολλοί από αυτούς σκέφτονται σοβαρά να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα στο νησί, ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται ευκολότερα κάθε χρόνο. Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που γοητεύονται τόσο πολύ από τις ομορφιές της Κύπρου, που αποφασίζουν να μετοικήσουν μόνιμα.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια χώρα με πολύ ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, και αυτό ευνοεί την ανάπτυξη της μικροεπιχειρηματικότητας αλλά και της επιχειρηματικότητας γενικότερα, κάτι που αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να μείνει κάποιος μόνιμα στο νησί.

Ο καιρός στην Κύπρο

Ο ήλιος λάμπει πάντα. Υπάρχουν μόνο είκοσι πέντε μέρες βροχής τον χρόνο, κατά μέσο όρο. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, στο τέλος κουράζεται κανείς από τη διαρκή ηλιοφάνεια και αποζητά αυτές τις ελάχιστες βροχερές μέρες.

Η φύση της Κύπρου

Από την απλόχωρη βεράντα της βίλας σας στην Κύπρο ή από το μπαλκόνι του στιλάτου διαμερίσματός σας, μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θεά σε λόφους καλυμμένους από ελιές και αμπέλια και στην απεραντοσύνη της Μεσογείου θάλασσας.

Πεύκα και κυπαρίσσια πλαισιώνουν παραλίες από μαύρη, ηφαιστειακή άμμο στον νότο και από ξανθή, απαλή άμμο στην ανατολική ακτή.

Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι

Από την αρχαιότητα, αυτό το νησί με την πολυτάραχη ιστορία κρύβει πολλά μυστικά που απασχολούν τα περίεργα μυαλά. Κάθε πέτρα, κάθε τοποθεσία, κάθε περιοχή της Κύπρου είναι φορτισμένη με ιστορία. Ο πιο χαρακτηριστικός μύθος αναφέρεται στην Αφροδίτη, που γεννήθηκε από τον αφρό στην Κύπρο, κοντά στην «Πέτρα του Ρωμιού» και το νησί έχει καθιερωθεί πλέον να ονομάζεται Νησί της Αφροδίτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *