Αγορά κατοικίας στη Λάρνακα: Κρυφό λαχείο!

Όσοι ενδιαφέρονται για αγορά κατοικίας στην Κύπρο έχουν μια επιλογή μπροστά τους χωρίς δεύτερη σκέψη: Λάρνακα. Είτε για μόνιμη κατοικία είτε για εξοχικό, η αγορά κατοικίας στη Λάρνακα φαντάζει κάτι περισσότερο από κρυφό λαχείο. Είναι μια χρυσοφόρα επένδυση που μελλοντικά ίσως αποδώσει στο δεκαπλάσιο.

Γεωστρατηγικός, γεωγραφικός και οικονομικός κόμβος!

Η Λάρνακα συνδυάζει και παρέχει τα πάντα. Το αεροδρόμιό της απέχει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης (αναβαθμίστηκε και επεκτάθηκε το 2012). Η μαρίνα της αγκαλιάζει το λιμάνι απ’ τη μια μεριά ενώ από την άλλη ορθώνεται το μεσαιωνικό τμήμα της πόλης. Μπροστά στα πόδια της απλώνεται μια χρυσή παραλία και κατά μήκος της («Φοινικούδες») ορθώνονται μοντέρνα ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και bars. Η Λάρνακα αποτελεί από μόνη της μια διοικητική και οικονομική δύναμη στην Κύπρο. Όλες οι υπηρεσίες και εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε μικρή ακτίνα και κολοσσοί όπως Lidl, Debenhams και Marks & Spencers έχουν ανοίξει καταστήματα εκεί.

Αγορά κατοικίας ως επένδυση ή διακοπές

Η ιδιοκατοίκηση και ανέγερση οικοδομών παίρνουν άλλες διαστάσεις εδώ. Οι τιμές των κατοικιών έχουν αύξουσα τάση, ειδικά κοντά στις παραθαλάσσιες περιοχές. Υπάρχει έντονη κινητικότητα στην ανέγερση κατοικιών, γι’ αυτό ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει το επιθυμητό εύκολα, ενώ τα δεκάδες μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον χώρο διευκολύνουν τα μέγιστα. Χωριά όπως η Ορόκλινη, με άμεση πρόσβαση σε κεντρικούς κόμβους, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή αναφορικά με αγορές εξοχικών ή μη κατοικιών.

Πόλος έλξης και ευκαιρία επενδύσεων

Η αγορά, η ενοικίαση ή η εκμετάλλευση κατοικίας λοιπόν στη Λάρνακα, με τα όσα συμβαίνουν στην πόλη και τις γύρω περιοχές, αποτελεί αυτοδίκαια μοναδική επενδυτική ευκαιρία! Ειδικά δε για όσους επιθυμούν την ήσυχη ζωή της επαρχίας σε συνδυασμό με τη θάλασσα και τα πλεονεκτήματα των μεγαλουπόλεων, η Λάρνακα αποτελεί ιδανικό προορισμό, ωθώντας έτσι τις τιμές προς τα πάνω.

Ήλιος, θάλασσα, γκολφ, επιχειρήσεις, τουρισμός

Η Λάρνακα μοιάζει να αναδύεται ως μια άλλη Αφροδίτη στο προσκήνιο, εξού και ο επενδυτικός οργασμός σε όλους τους τομείς, μαζί με την αγορά κατοικίας. Πολυτελή εξοχικά, γήπεδα γκολφ, μαρίνα, βίλες, πολυτελή bungalows, δεκάδες ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, αναμειγνύονται σε ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν υποψήφιο αγοραστή κατοικίας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *