Γιατί η Κύπρος είναι το καταλληλότερο σημείο για αγορά ιδιοκτησίας;

Η Κύπρος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου και ταυτόχρονα ένα από τα πιο “παρθένα” μέρη της ευρύτερης περιοχής, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε έναν κρυφό παράδεισο για λίγους. Πλέον όμως οι συχνές πτήσεις που πραγματοποιούν πολλές αεροπορικές εταιρείες από και προς τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης αλλά και της Μέσης Ανατολής και οι μεγάλες επενδύσεις στο κεφάλαιο του τουρισμού, δηλαδή σε ξενοδοχειακές μονάδες, γκουρμέ εστιατόρια, εναλλακτικά θέρετρα με προσωποποιημένες παροχές κ.ά. έχουν αναδείξει την Κύπρο σε ανερχόμενο θερινό προορισμό για ταξιδιώτες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, η κοινή γλώσσα και πολιτισμική κληρονομιά αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων έχουν φέρει την Κύπρο ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών, ενώ πλέον είναι συχνό το φαινόμενο πολλοί τακτικοί επισκέπτες του νησιού να αναζητούν την κατάλληλη επένδυση που θα τους προσφέρει την πολυπόθητη άνεση των διακοπών της επιλογής τους, ξεγνοιασιά και τις προδιαγραφές που επιθυμούν.

Έτσι, η όμορφη Κύπρος με τα γραφικά χωριά που έχουν μείνει αναλλοίωτα στον χρόνο, τις ζηλευτές διαμαντένιες ακτογραμμές και την ξέφρενη νυχτερινή ζωή αποτελεί τον κατάλληλο ταξιδιωτικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις από την καθημερινότητα αλλά και σταθερό τόπο διακοπών για ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά, παρέες, επιχειρηματίες κ.λπ.

Δε χρειάζεται κανείς να ψάξει πολύ. Το νησί προσφέρει ένα πλούσιο “μενού” επιλογών σε ακίνητα προς πώληση, όπως βίλες, μονακατοικίες, διαμερίσματα και εξοχικά, που είναι χτισμένα είτε δίπλα στο κύμα είτε σε κεντρικά σημεία και τα οποία καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές που μπορεί κανείς να φανταστεί. Μάλιστα η οικονομική συγκυρία του τελευταίου διαστήματος έχει κάνει την αγορά ακινήτων της Κύπρου ιδιαίτερα ελκυστική και οικονομικά προσιτή για κάθε βαλάντιο.

Τέλος στις διακοπές-ρίσκο, στις περιττές σπατάλες και στις χρονοβόρες αναζητήσεις διαμονής που συχνά καταλήγουν σε φιάσκο. Τώρα όλοι μπορούν να αγοράσουν ένα μικρό ή μεγάλο σπίτι που θα στεγάσει τις καλύτερες στιγμές της οικογένειας και των φίλων τους και θα αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Επενδύοντας σε μια εξοχική κατοικία στην Κύπρο επενδύει κανείς σε διακοπές και εμπειρίες μιας ολόκληρης ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *