Εισοδηματικά Κριτήρια Και Πολυτελείς Κατοικίες

Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός, τα σπίτια διαχωρίζονται από εξαιρετικά πολυτελή έως και ιδιαίτερα φτωχικά. Φυσικά και το οίκημα δεν είναι η μοναδική απόδειξη του πλούτου ενός ανθρώπου. Αντιθέτως, το εισόδημα αντανακλάται στην καθημερινή διαβίωση και στον τρόπο με τον οποίο ο καθένας διαχειρίζεται καταστάσεις και προβλήματα.
Ωστόσο, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε χώρες με μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς θα βρει κανείς ιδιαίτερα τρυφηλές κατοικίες. Για παράδειγμα, στο Περού υπάρχει το λεγόμενο τείχος της ντροπής. Αυτό το τείχος χωρίζει πλούσιους και φτωχούς, ενώ στην μεριά των πλουσίων οι πολυτελείς κατοικίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο.
Αν και το Περού δεν αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, εντούτοις στις ανεπτυγμένες χώρες η ψαλίδα τείνει να μικραίνει με την πάροδο του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, μερίδιο στον συνολικό πλούτο μιας χώρας δεν κατέχουν πλέον μονάχα λίγοι και εκλεκτοί. Αντιθέτως, υπάρχει χώρος για περισσότερους ανθρώπους στο μοίρασμα της πίτας. Αυτό σαφώς και αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν οι κάτοικοι της κάθε χώρας να αγοράσουν ή να μισθώσουν την κατοικία τους.
Πλέον υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες αγοράς μιας πολυτελούς κατοικίας, με τους πιο ευνοϊκούς όρους που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Οι τιμές έχουν χαμηλώσει αρκετά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που προκύπτουν επιπρόσθετες μορφές χρηματοδότησης για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τους επίδοξους αγοραστές.
Μέσα από ενδελεχή έρευνα στις περιοχές ενδιαφέροντος, μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τα πολυτελή ακίνητα που πράγματι τον ενδιαφέρουν. Από κει και πέρα, η σύγκριση θα καταλήξει στην ανεύρεση της καλύτερης επιλογής. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές για την αγορά μιας πολυτελούς κατοικίας σε μια χώρα όπως η Κύπρος, δεν είναι δύσκολη η τελική απόφαση.
Έστω και αν η σημερινή οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει σπατάλες, μια αγορά ενός πολυτελούς σπιτιού θα μπορούσε να θεωρηθεί εύλογα μια εξαιρετική επενδυτική κίνηση. Όπως κι αν το δει κάποιος, όμως, αξίζει σίγουρα!