ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ

Αν ένας Ευρωπαίος πολίτης ονειρεύεται να συνταξιοδοτηθεί σε ζεστά, παραθαλάσσια, ονειρεμένα και, κυρίως, οικονομικά μέρη, ή να αγοράσει εξοχικό σε ήσυχα και άγνωστα μέρη της Μεσογείου, ιδού η ευκαιρία: Βόρεια Κύπρος. Χιλιάδες νεόκτιστων, μοντέρνων και όμορφων διαμερισμάτων-μονοκατοικιών, είτε μεμονωμένα είτε σε συγκροτήματα, περιμένουν προνομιούχους Ευρωπαίους ή Ρώσους να τα κατοικήσουν. Κυριολεκτικά, ένας οικοδομικός οργασμός σε όλο το παράλιο βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι σε εξέλιξη…

Μοναδικές ευκαιρίες αγοράς για μόνιμη ή προσωρινή ιδιοκατοίκηση

Από τη χερσόνησο (Δαυλό-Ακανθού) μέχρι την Κερύνεια, ολόφρεσκα, νέα, πανέμορφα, μοντέρνα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες, πάρα πολλά τύπου εξοχικού, περιμένουν νέους ιδιοκτήτες. Ολάκερα χωριά από νεόκτιστα μοντέρνα σπίτια μέσα σε τοίχο, με ιδιωτική είσοδο και πύλη. Με δρόμους ασφάλτινους, σπίτια με αυλές και χώρους parking. Όμορφοι συνοικισμοί που δύσκολα συναντάει κανείς στην Ελλάδα ή σε μεγάλες πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου.

Κατασκευαστικές εταιρείες και νερό

Ηγέτιδες δυνάμεις στην οικοδομική πανδαισία ήταν και είναι δύο κατασκευαστικές εταιρείες: Η Carringtoncyprus και η Kensington Development Group. Καλό είναι λοιπόν, οποιοσδήποτε σκέφτεται να αγοράσει κατοικία εκεί, να επισκεφτεί την ιστοσελίδα των εταιρειών ή σχετικά γραφεία σε πόλεις της Ευρώπης. Σε συνδυασμό δε με ένα πρωτότυπο παγκοσμίως έργο (ολοκληρώθηκε το 2015), όπου τεράστιες ποσότητες νερού τροφοδοτούν το βόρειο τμήμα της Κύπρου – συμβάλλοντας όχι μόνο στον οικοδομικό οργασμό αλλά και στην άρδευση, γεωργία, ανάπτυξη – το βόρειο τμήμα της Κύπρου ενισχύεται συνεχώς.

Ένας ξεχασμένος παράδεισος περιμένει

Το βόρειο τμήμα αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη από οικονομικής, τουριστικής, γεωστρατηγικής και ενεργειακής πλευράς. Ως εκ τούτου, η αγορά κατοικίας θα πάρει άλλες διαστάσεις. Το μέρος αυτό αποτελεί έναν από τους παραδείσους της Μεσογείου. Το κλίμα είναι ιδανικό για διακοπές, (ημι)μόνιμη διαμονή, επενδύσεις κλπ., ενώ η οικοτουριστική-αγροτική του δυναμική είναι τεράστια.

Ιδανική επένδυση με προσοχή

Παρόλο που υπάρχει οικοδομική ανάπτυξη και μεγάλες ευκαιρίες αγοράς, θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα προσεκτική διερεύνηση από τον υποψήφιο αγοραστή. Ο λόγος έγκειται στο νομικό καθεστώς της Βόρειας Κύπρου, που, διεθνώς τουλάχιστον, δεν έχει επιλυθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μεγάλη κατασκευαστική κίνηση ελκύει επενδυτές, αγοραστές, παραθεριστές, πλούσιους ή μεσοαστούς, που ονειρεύονται κάποτε να αποσυρθούν σε έναν από τους τελευταίους παραδείσους του πλανήτη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *