Ποια αγορά είναι πιο πρόσφορη για την πώληση κυπριακών ακινήτων

Καθώς η Κύπρος ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και την πλειονότητα των μεσιτικών αγορών παγκοσμίως στην βαθιά ύφεση, αρχίζει σταδιακά να βιώνει τα επακόλουθα της κρίσης. Μέχρι σήμερα, ο οικονομικός κόσμος στην Κύπρο είχε την πεποίθηση πως η τοπική αγορά δεν θα επηρεαστεί ή θα υπάρξει μια αδιόρατη πτώση. Δυστυχώς όμως, η αλήθεια είναι πως ο τουριστικός, ο κατασκευαστικός, ο μεσιτικός και ο τραπεζικός τομέας, δηλαδή όλη η κυπριακή οικονομία, δέχονται σημαντικά πλήγματα, τα οποία ακόμα οι ιθύνοντες δεν παραδέχονται.

Όλες οι προσπάθειες για ανάπτυξη του μεσιτικού κλάδου έχουν επικεντρωθεί στη Ρωσία, αν και πολλοί διαφωνούν με αυτή την κίνηση. Η άποψη που επικρατεί είναι πως οι Ρώσοι έχουν αντικαταστήσει τους Βρετανούς ως κύριοι αγοραστές και τα μεσιτικά γραφεία θα πρέπει να διεισδύσουν στην ραγδαία αναπτυσσόμενη ρωσική αγορά και να προσεγγίσουν τη νέα, αναδυόμενη, αριστοκρατία. Φαίνεται πως οι Κύπριοι ιδιοκτήτες, κατασκευαστές και μεσάζοντες έχουν συναποφασίσει πως η σωτηρία τους βρίσκεται σε ρωσικά χέρια και χρήματα.Το πρόβλημα εδώ έγκειται πως η ρωσική οικονομία αρχίζει και αυτή να δέχεται κλυδωνισμούς λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου ενώ ταυτόχρονα και άλλες χώρες μοιάζουν δελεαστικές για τα ρωσικά ρούβλια όπως, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.

Επόμενη αγορά που μοιάζει πρόσφορη είναι αυτή του Ντουμπάι και των Αραβικών Εμιράτων, με τη λογική ότι εκεί βρίσκονται οι σοβαροί επενδυτές να κυριαρχεί. Η αλήθεια όμως είναι πως οι σοβαροί επενδυτές ήδη γνωρίζουν σε ποιες αγορές να επενδύσουν, συνεπώς θεωρείται σκόπιμο η Κύπρος να στραφεί στην παραδοσιακότερη αγορά της, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες που οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν, εκεί ζουν πολλοί άνθρωποι που είναι ακόμα πρόθυμοι να αγοράσουν γη στην Κύπρο και να μετακομίσουν εκεί αφού συνταξιοδοτηθούν. Υπάρχουν μακρόχρονοι δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών και η Κύπρος προσφέρει μεγάλες φοροαπαλλαγές ως κίνητρο που δεν μπορούν εύκολα να αγνοηθούν. Η αγορά είναι μεγάλη πληθυσμιακά και γεμάτη δυνατότητες, κρίνεται συνεπώς λογικό να θεωρείται ιδιαίτερα πρόσφορη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *