Πώς να βρείτε την πολυτελή ιδιοκτησία που αναζητάτε στην Κύπρο

Η Κύπρος είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αγορά πολυτελών κατοικιών, είτε προς μίσθωση, είτε για ιδιωτική χρήση από τον αγοραστή. Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις ευκαιρίες που κρύβει ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο, ιδιαίτερα μάλιστα εάν δε διαμένει στο νησί.

Τελικά αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θα φαντάζονταν ίσως κάποιοι, αλλά τουλάχιστον πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία αγοράς, θα πρέπει να ταξιδέψει ο υποψήφιος αγοραστής τουλάχιστον μία φορά στην Κύπρο. Το πρώτο βήμα μπορεί να είναι η αναζήτηση μέσω διαδικτύου. Πολλοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προωθήσουν την πώληση της ιδιοκτησίας τους προσωπικά σε διάφορες κυπριακές και διεθνείς ιστοσελίδες ακινήτων. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες και πληροφορίες για το ακίνητο, ο ενδιαφερόμενος μπορεί ως δεύτερο βήμα να επικοινωνήσει με τον πωλητή.

Πιο οργανωμένες και με περισσότερες πληροφορίες είναι οι καταχωρήσεις πωλήσεων που αναρτούν οι μεσιτικές εταιρίες. Αυτές μπορεί να τις βρει κανείς είτε στις ίδιες ιστοσελίδες ακινήτων που προαναφέρθηκαν, είτε και στην εταιρική ιστοσελίδα του κάθε μεσίτη. Μάλιστα, υπάρχουν μεσίτες που έχουν πολύ οργανωμένες ιστοσελίδες και δεκάδες ή και εκατοντάδες διαθέσιμα ακίνητα να δει κανείς. Επίσης υπάρχουν και μεσιτικές εταιρίες στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με πολυτελείς ιδιοκτησίες και ακίνητα. Εφόσον και πάλι ο αγοραστής δει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, μπορεί στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τον μεσίτη και να ταξιδέψει στην Κύπρο μετά από συνεννόηση μαζί του, για να δει από κοντά τα ακίνητα.

Δυστυχώς υπάρχει πλήθος μεσιτικών εταιριών στην Κύπρο που δε διαθέτουν παρουσία στο διαδίκτυο. Δεν είναι έξυπνο να τις αγνοήσει κανείς, από την άποψη ότι πολλές φορές προσφέρουν ακίνητα σε εξαιρετικές ευκαιρίες. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να ταξιδέψει ο αγοραστής εκ των προτέρων στο νησί και μέσα στις όσες μέρες έχει διαθέσιμες να βρει τις κυριότερες μεσιτικές εταιρίες που ασχολούνται με πολυτελείς ιδιοκτησίες. Μαζί στη συνέχεια θα αναζητήσουν και να δουν τις πιο κατάλληλες περιπτώσεις από αυτές. Εφόσον μιλάμε για πολυτελείς ιδιοκτησίες που κοστίζουν πάντα πολλά χρήματα, δεν αξίζει πραγματικά κανείς να τσιγκουνευτεί ένα ολιγοήμερο ταξίδι στην Κύπρο και να δει τι ευκαιρίες μπορούν να προκύψουν με αυτό τον τρόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *