Τα πλεονεκτήματα της αγοράς κατοικίας στην Λεμεσό της Κύπρου

Η Λεμεσός είναι ένα υπέροχο μέρος για διακοπές, γεγονός που εξηγεί γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν κατοικίες στην περιοχή. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία υπερπολυτελών βιλών και διαμερισμάτων, σε διάφορα σημεία της πόλης. Είτε κάποιος θέλει τις ευκολίες ενός θερέτρου στην παραλία είτε την απομόνωση και ησυχία ενός χωριού, θα βρεθεί η κατάλληλη κατοικία για αυτόν.

Τοποθετημένη στην μέση της δυτικής ακτής της Κύπρου, με άπλετη θέα στην οροσειρά Τροόδου, η Λεμεσός συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων. Οι τιμές στην περιοχή κυμαίνονται ακόμα σε λογικά επίπεδα σε σύγκριση με την γειτονική Πάφο, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει τα προσεχή χρόνια.

Αυτό που είναι πολύ ελκυστικό σχετικά με τη Λεμεσό είναι πως δεν είναι απλώς ένα καταπληκτικό θέρετρο διακοπών. Το λιμάνι της είναι κεντρικός εμπορικός κόμβος με τον μεγαλύτερο όγκο των εισαγομένων αγαθών στο νησί να διακινείται από εκεί. Επιπλέον, το εμπορικό κέντρο της πόλης συναγωνίζεται την πρωτεύουσα Λάρνακα και συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχύτατα.

Ταυτόχρονα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων εκτείνεται η θαυμάσια κυπριακή εξοχή, με τα γραφικά χωριουδάκια, όπου η ζωή κυλάει απαράλλαχτη εδώ και αιώνες. Φυσικά, ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα χωριά προσφέρουν την σύγχρονη υποδομή εμπορικών καταστημάτων, τραπεζών και πολυσύχναστων πλατειών. Καθώς η ανοικοδόμηση του νησιού στρέφεται μακριά από τις ακριβές παραλιακές περιοχές, τα ακίνητα στα χωριά αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Είναι γεγονός πως όσο οι προτιμήσεις των επισκεπτών μετακινούνται από τα παραδοσιακά τουριστικά πακέτα σε πιο προσωπικές επιλογές, τόσο η μεσιτική αγορά της Κύπρου θα επεκτείνεται. Η Λεμεσός είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές, οπότε παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για ενοικίαση κατοικιών στην περιοχή. Μια δημοφιλής τάση θέλει να αγοράζονται κατοικίες και να ενοικιάζονται για πολλά χρόνια στη σειρά, μέχρι οι ιδιοκτήτες να συνταξιοδοτηθούν και να μετακομίσουν σε σταθερή βάση στο νησί. Με αυτό τον τρόπο, κάνουν απόσβεση της επένδυσης/αγοράς τους και έχουν και το ακίνητο έτοιμο για την προσωπική τους εκμετάλλευση όταν το χρειάζονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *